MEDİKAL FİZİK HAKINDA BİLGİSİ OLAN VARMIIIIII?? |
Yanıt Yaz
|
Sayfa 12> |
| Yazar | |
fahrenheit
Yeni Üye
Kayıt Tarihi: 14/Ağustos/2008 Şehir: Kocaeli Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 13 |
Alıntı Cevapla
Konu: MEDİKAL FİZİK HAKINDA BİLGİSİ OLAN VARMIIIIII??Gönderim Zamanı: 17/Ağustos/2008 Saat 18:35 |
|
arkadaşlar fizikçiler medikal fizik alanındada çalışabiliyormuş bilgisi olan varmı?yada bankalara alınma olanağımız nedir?
Düzenleyen fahrenheit - 17/Ağustos/2008 Saat 18:36 |
|
![]() |
|
gökçeçiçek
Yeni Üye
Kayıt Tarihi: 21/Ağustos/2008 Şehir: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2 |
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 21/Ağustos/2008 Saat 13:25 |
|
medikal fizik mi ilk defa duydum
|
|
![]() |
|
fahrenheit
Yeni Üye
Kayıt Tarihi: 14/Ağustos/2008 Şehir: Kocaeli Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 13 |
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 21/Ağustos/2008 Saat 13:55 |
|
hastanelerin radyoloji yada nükleer tıp bölümlernden bahsediyorum ama fazla bilgim yok |
|
![]() |
|
nesss
Kıdemli Üye
Kayıt Tarihi: 17/Ocak/2008 Şehir: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 141 |
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 24/Ağustos/2008 Saat 16:49 |
|
efet arkadaşım hastanelerin radyoterapi başta olmak üzere, nükleer tıp, radyoloji bölümlerinde çalışma inkanı var. ben onkoloji hastanesinde staj (radyoterapi, tedavi planlama ve cihaz doz ölçümleri hakkında) yaptım ama yüksek lisans olmadığı için orada kalma inkanı yok. medikal fizik alanında yüksek lisans yapıyosun, sonra kpss ye giriyosun ve açık kadro olursa atanıyosun... sormak istediğin birşey olursa sorabilirsin!!!
|
|
|
fizik nerde ben orda :))) fizik heryerde...
|
|
![]() |
|
heisenberg
Yeni Üye
Kayıt Tarihi: 17/Mart/2007 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3 |
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 10/Eylül/2008 Saat 00:50 |
|
konu öncelikle nükleer fizik alanı ve de bu konuda yüksek lisans ya da doktora yapılabilecek yerler sadece ankara ve istanbul da. benim bildiğim gata da Bahar hanım var ve bu işin Türkiye deki öncülerinden. kemoterapi, nükleer görüntüleme...
|
|
![]() |
|
zuzu
Çalışkan Üye
Kayıt Tarihi: 17/Ağustos/2007 Şehir: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 50 |
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 11/Eylül/2008 Saat 10:29 |
|
Fizikçiler medikal alanda çalışabiliyor "evet".Ama yüksek lisans yapmadıgı müddetçe "hayır". |
|
![]() |
|
med_cezirNUR
Yeni Üye
Kayıt Tarihi: 20/Ağustos/2008 Şehir: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 8 |
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 13/Eylül/2008 Saat 12:11 |
|
radyoloji bölümündedemi yüksek lisans yapmak gerekio, saglık lisesi mezunları iki yıllık radyoloji bölümü okuyup hemen iş buluorlar bu nası iş ya?*
TŞKRLER NESS
|
|
![]() |
|
nesss
Kıdemli Üye
Kayıt Tarihi: 17/Ocak/2008 Şehir: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 141 |
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 17/Eylül/2008 Saat 01:26 |
|
üniversitelerin "nükleer bilimler enstitüsü"nde "radyasyon fiziği"nde yüksek lisans gerekiyo biz fizikçiler için.. yani medikal fizik... radyasyon fiziğnde üç ayri bölüm dersleri var. radyoloji, radyoterapi, nükleer tıp. hatta bunlar için ankarada bahar dirican ve doğan bor hocalarımız var biri radyoterapi biri radyoloji alanında öğrenci yetiştiriyor.
|
|
|
fizik nerde ben orda :))) fizik heryerde...
|
|
![]() |
|
hwalpole
Yeni Üye
Kayıt Tarihi: 02/Ekim/2008 Şehir: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 22 |
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 03/Ekim/2008 Saat 16:16 |
|
Arkadaşlar iyi güzel, medikal fizik ya da radyasyon onkolojisi alanlarında yüksek lisans yapmak isteyen herkese yardım edebilirim. Aşama aşama neler yapacaksınız, hangi üniversitelere başvurulabilir. Mülakat nasıldır. O zamana kadar geçen süreç içinde neler yapmalısınız. Nelere ihtiyacınız var... v.b.
Ama ben forumda yeniyim ve açıkçası ilk defa bi forumda aktif üyelik yapıyorum. Başlık nasıl açılır ya da açtırılır haberim yok. Böyle önemli konuları Yüksek lisans adı altında altbaşlıklandırarak toplarsak çok yararlı olur hepimiz için. Çünkü yüksek lisanssız bu ülkede bir fizikçinin eli kolu bağlanmış demek.
Ayrıca benim de yüksek lisans bahar dönemi başvuruları hakkında bilmek istediğim bir kaç bir şey var yani bana da bilgi lazım, birbirimize yardımcı olursak çok iyi olur.
Şimdiden sağolun.
|
|
![]() |
|
ysmn_fzk
Yeni Üye
Kayıt Tarihi: 16/Ağustos/2008 Şehir: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 22 |
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 03/Ekim/2008 Saat 17:00 |
|
medikal fizik hakkında bildiklerini bizimle paylasır mısınneler yapılması gerekiyo..simdiden teşekkürler
|
|
![]() |
|
hwalpole
Yeni Üye
Kayıt Tarihi: 02/Ekim/2008 Şehir: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 22 |
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 03/Ekim/2008 Saat 17:51 |
|
Sorular daha spesifik olursa daha güzel olur gibime geliyo.
Mesela neyi bilmek istiyosun. Senin bildiklerin neler, nelerden emin olamıyosun ya da şüphe ediyosun yoksa hiçbibilgin mi yok ilk defa mı böyle bişey duydun.
Ayrıca dediğim gibi yüksek lisans diye bi konu başlığı olursa herkes te sorularına orada cvp ararsa daha güzel olur. Ama site genelinde 2007 den sonra pek bişey yapılmş gibi durmuyo.
Dediğim gibi sorularını maddeler halinde sor ya da kimsenin pek bi bilgisi yoksa ben mezuniyetten itibaren aşama aşama herşeyi akşama yazar postalarım.
|
|
|
Tandem Felix.
|
|
![]() |
|
aselay
Yeni Üye
Kayıt Tarihi: 18/Ekim/2008 Şehir: Isparta Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3 |
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 18/Ekim/2008 Saat 20:22 |
|
merhaba hwalpole.ben fizik 3.snfım ve bu medikal fizik cok ilgimi cekio.smd yüksek lisas yapabilecegm yerler dokuzeylül,hacettepe var baska nerede war bilmiorm.ve yüksek için neler istiolar smdiden n yapmam gerek yardmcı olursan sewinirm....smdiden tesekkürler...
|
|
![]() |
|
teslaa
Yeni Üye
Kayıt Tarihi: 24/Ekim/2008 Şehir: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 31 |
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 24/Ekim/2008 Saat 01:35 |
|
Bahar Dirican konusunda turkiyenin en iyisi olabilir ama ben kendisinden aldigim dersler sonucu gordum ki pek iyi anlatamiyor,tabii ki bilgisine saygim sonsuz.ayrica 20 puanlik bir sorudan 0,25 puan veren tek hoca hayatimda karsilastigim.
Neyse medikal fizige gelecek olursak,bu konuda turkiyede tek gecilecek kisi Prof.Dr.Dogan BOR dur.ilgilenen arkadaslar 2009 tr ve 2010 avrupa medikal fizikciler toplantisi yanlis bilmiyorsam ankara uni. de yapilacaktir.oralarda bulunun. Radyoloji,Radyoterapi ve Nukleer tip medikal fizigin 3 kolu.Radyoterapicilerin her seyi yapabildigi soylenir ve en kolayi radyoterapidir.Ama nukleer tip 3-5 sene icinde patlayacaktir.Bence en zevklisi Diagnostik radyolojidir. Sunu bilin ki bunlarin hicbiri gercekten calismadan yapilamayacak isler.gercekten calismaktan kastim ise su..haftanin en az 5 gunu basinizi patlatacaksiniz.daha fazla bilgi icin mail atabilirsiniz. e.akkurt@lycos.com |
|
![]() |
|
hwalpole
Yeni Üye
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 27/Ekim/2008 Saat 16:18 |
|
Yararlanabileceğiniz bi kaç site adresi vereyim şimdilik;
2 sinde direk medikal fizik eğitimi veren okullar çıkıyor ama bir şeye dikkat edin bazısı radyasyon onkolojisi bazısı medikal fiziktir.
|
|
|
Tandem Felix.
|
|
![]() |
|
momentum
Yeni Üye
Kayıt Tarihi: 04/Kasım/2008 Şehir: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2 |
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 04/Kasım/2008 Saat 00:31 |
|
hwalpole verdiğin değerli bilgiler için öncelikle teşekkurler.
kafamdakı bı cok soruya sayende yanıt buldum. su sorularımada cvp verırsen memnun kalırım. evet masterımı yaptım artık medıkal fızıkcıyım.devlet hastanelerıne atanmam ıcın gereken kpss puanı nedır,kontejanlar ne duzeyde ve gercekten bir fizikci icin en iyi cıkıs yolu bumu dersin ? sımdıden tesekkurler. Düzenleyen momentum - 04/Kasım/2008 Saat 00:32 |
|
![]() |
|
hwalpole
Yeni Üye
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 20/Kasım/2008 Saat 21:21 |
|
biraz geç oldu ama kusura bakmayın artık.
kpss ile atanmak için ne kadar puan gerekli ondan benim de haberim yok ama kpss başvurularının yapıldığı bi tercih kitabından öğrenebilirsin sanırım bunu. kontenjan az diye biliyorum ben ama türkiye genelindeki medikal fizikçilerin sayısıda ne kadar fazla olabilir ki zaten.
insanlar için de hangi çıkış yolunun en iyisi olduğunu ben bilemem elbette ama sen "ben masterımı yaptım artık medikal fizikçiyim" dediğine göre sorduğun her sorunun yanıtını zaten biliyor olman lazım değil mi? Düzenleyen hwalpole - 20/Kasım/2008 Saat 21:22 |
|
|
Tandem Felix.
|
|
![]() |
|
eylul
Yeni Üye
Kayıt Tarihi: 22/Kasım/2008 Şehir: Çorum Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2 |
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 23/Kasım/2008 Saat 00:22 |
|
merhabalar. hacettepe üniversitesi nükleer fizik enstitüsünde yüksek lisan yapmak istiyorum. ama burayı kazanmanın zor olduğunu düşünüyorum. enstitü ve mülakat soruları hakkında bilgisi olan var mı? yardımcı olursanız sevinirim mutlu günler...
|
|
![]() |
|
teslaa
Yeni Üye
Kayıt Tarihi: 24/Ekim/2008 Şehir: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 31 |
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 24/Kasım/2008 Saat 00:43 |
|
hacettepe de nukleer fizik cok kolay gercekten..rahat rahat girebilirsin eylul..ama yapabiliyorsan ankara uni de yap derim..sonucta hacettepede yaparken de cok kez ders icin ankara uni ye geleceksin..prof. dr. dogan bor bu konunun en iyisidir..her sene 5-6 kisi alir.bazen fazlalasir bu sayi.bir sene hazirlik okursun..ilk donem 3 ikinci donem 3 olmak uzere 6 ders alirsin..bu 6 dersi de ilk hakkinda vermezsen kalmis sayilirsin..yani sen yuksege almaz..ama basarabilirsen de muthis bir medikal fizikci olursun...is arama derdin kalmaz
|
|
![]() |
|
eylul
Yeni Üye
Kayıt Tarihi: 22/Kasım/2008 Şehir: Çorum Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2 |
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 30/Kasım/2008 Saat 00:50 |
|
teşekkür ederim tesla arakadaşım ama bahsettiğin ankara üniversitesimi?
|
|
![]() |
|
aselay
Yeni Üye
Kayıt Tarihi: 18/Ekim/2008 Şehir: Isparta Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3 |
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 05/Aralık/2008 Saat 17:18 |
|
evet eylül teslann bahsettgi ankara üniversitesi.ya aslında benm kafam biraz karısık kesnlkle yüksek lisans istiorm ama nükleer tıp mı diagnostik radyoloji mi yda dierlerimi szce hangi alana yönelmemiz bzm için yararlı olur??? smdiden tesekkrler
|
|
![]() |
|
ysmn_fzk
Yeni Üye
Kayıt Tarihi: 16/Ağustos/2008 Şehir: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 22 |
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 05/Aralık/2008 Saat 18:10 |
|
uf ya benim kafam da çok karışk nereye yöneleceğimi şaşırdım |
|
![]() |
|
teslaa
Yeni Üye
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 06/Aralık/2008 Saat 03:54 |
|
valla arkadaslar su anda radyoterapi fizikcileri her isi yaptiklari icin,genellikle onalr tercih ediliyorlar.hatta medikal fizikciler birligimidir nedir oyle bi kurum var,bu adamlar radyoterai fizikcilerini daha cok seviyor ve istiyorlar.ama nukleer tip ta cok guzel bir opsiyon..iclerinde en basiti ve acikcasi salakca ve gereksiz olani radyoterapi..cok basit bir is.ama benim gonlumde yatan diagnostik radyolojidir.en zevklisi odur..radyoloji bence fizik muhendisliginin en zevkli dalidir..size soyle ozetliim..eger yaptiginiz isten zevk almak istiyorsaniz biraz zorlanirsiniz ama diagnostik radyoloji bu konuda mukemmeldir..ama eger yaptiginiz iste az calismak ve cok kazanmak istiyorsaniz(hastanelerde 2000-2500ytl baslangic ucreti ile) radyoterapi fizikcisi olun..cok kolaydir dersleri ve hicbir sorun yasamazsiniz..ama eger zoru seviyor ve kendinize guveniyorsaniz nukleer tipci olun..cok zordur,ama hastanelerde goruntuleme merkezi varsa nukleerci bulundurmak zorundadir yine is bulursunuz...
baska bir tavsiye daha radyoterapi yuksek lisansini size en yakin yerde yapin,hicbirsey degismez..ama ozellikle nukleer tip olmak uzere,nukleer tip veya diagnostik radyolojide yuksek yapmak istiyorsaniz sakin ama sakin prof. dr. Dogan Bor dan iyisini aramaya dahi calismayin.Kendisi ile cok iyi bir mazim yoktur ama bu konuda tartismasiz turkiyenin en iyisi,avrupanin da belki ilk 10'undadir.(ankara uni).. |
|
![]() |
|
aselay
Yeni Üye
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 09/Aralık/2008 Saat 14:19 |
|
teskrr ederm teslaa:)yardımcı oldugn için yha ben cok olucam ama peki üds ye saglık bilimlerdnmi yoksa fen bilimlerindenmi girmeliym...yha hacettepe yada ankara istiorm üdsde önemli:)
|
|
![]() |
|
teslaa
Yeni Üye
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 09/Aralık/2008 Saat 14:31 |
|
udsye fen bilimlerinden giriyor olman lazim..ben girmistim de hatirlamiyorum...bak hacettepede yuksek yapan bir arkadasim birakiyor su anda orayi,cunku lisansi ankara uni.deydi..hacettepe cok kotu bu konuda..onlar baska konulara (opsiyonlara) daha cok onem veriyorlar..basarabiliyorsan ankara uni. ye gir...ama dedigim gibi inan girmek ne kadar zorsa orada tutunmak 10 kati daha zor..cunku tek bir dersten kalirsan atilirsin,hic sansin yok.
|
|
![]() |
|
l_one001
Yeni Üye
Kayıt Tarihi: 27/Aralık/2008 Şehir: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1 |
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 27/Aralık/2008 Saat 00:07 |
|
bende fizik bölümü son sınıf öğrencisiyim.. yüksek lisans yapmak istiyorum alesede girdim ama radyoloji alanında fazla bilgiye sahip değilim. yardımcı olursanız sevnirim ki bence msnden konuşmamız daha yaralı olucak ;) şimdiden tşkler...
|
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
Sayfa 12> |
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
| Forumda En Son Mesaj Yazılan Konular. | |||||
| Konu |
Yazan |
Tarih ve Saat |
Okunma |
Cevap |
Forum Kategorisi |
Macbook Air | bartuozgen | 24/Mayıs/2013 * 15:10 | 18 | 1 | A'dan Z'ye Bilgisayar |
yardım | Guests | 11/Mayıs/2013 * 12:34 | 249 | 1 | Nükleer Fizik |
merhaba | vengeanced | 26/Nisan/2013 * 17:56 | 35 | 0 | Yeni Üyeler için ilk Mesaj! |
Havasız ortam ve ısı alışverişi hakkında | BlackH | 25/Nisan/2013 * 21:07 | 68 | 0 | Elektrik ve Manyetizma |
Süperiletkenler hakkında birkaç soru. | BlackH | 25/Nisan/2013 * 21:06 | 41 | 0 | Elektrik ve Manyetizma |
Duman Konserine Gitmek İsteyen ? | vengeanced | 24/Nisan/2013 * 01:04 | 33 | 0 | İlginç ve Güncel Haberler |
Akiza Eğitim Akademisi | asumanorhunn | 03/Nisan/2013 * 10:48 | 182 | 1 | A'dan Z'ye Bilgisayar |
biz böyle Türkiye olduk! | h2323 | 03/Şubat/2013 * 21:29 | 181 | 0 | İlginç ve Güncel Haberler |
PROGRAM İSTEKLERİ | asumanorhunn | 23/Ocak/2013 * 14:48 | 2086 | 18 | Programlar |
petrol yoksa şeker var | h2323 | 13/Ocak/2013 * 20:10 | 328 | 0 | İlginç ve Güncel Haberler |